Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 19, 2024

Scroll to top

Top

Νέο επιμορφωτικό σεμινάριο για την άγρια ορνιθοπανίδα στη Ζάκυνθο.

Νέο επιμορφωτικό σεμινάριο για την άγρια ορνιθοπανίδα στη Ζάκυνθο.
KefaloniaNews

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συνεχίζει τις δράσεις που αποσκοπούν στη διεύρυνση της γνωσιακής βάσης για τα Επτάνησα και την ενδυνάμωση της προστασίας του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντός τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος – Κατεύθυνση Τεχνολογιών Φυσικού Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «Ψηφιακή διαχείριση της παράκτιας και νησιωτικής ορνιθοπανίδας», διοργανώνει στη Ζάκυνθο, στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2013 και ώρες 10:00 έως 17:00 (Νέο Κτίριο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, περιοχή Παναγούλα), το δεύτερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

Εκμάθηση τεχνικών πεδίου, μεθόδων συστηματικής παρακολούθησης, χορήγησης πρώτων βοηθειών και περίθαλψης άγριας ορνιθοπανίδας

Στόχος του σεμιναρίου είναι η κατάρτιση του προσωπικού των φορέων εποπτείας προστατευόμενων περιοχών και των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει επιμόρφωση σε τεχνικές πεδίου, όπως μέθοδοι και τεχνικές επιστημονικής παρακολούθησης ειδών πανίδας, αναγνώριση θαλασσοπουλιών, πρώτες βοήθειες και περίθαλψη ειδών πανίδας κ.ο.κ. Με αυτό τον τρόπο, οι ασχολούμενοι με το φυσικό περιβάλλον στη Ζάκυνθο θα αποκτήσουν μια βασική εξοικείωση με τις μεθόδους προστασίας των σπάνιων ειδών ορνιθοπανίδας που βρίσκουν καταφύγιο στο νησί.

Το σεμινάριο απευθύνεται στο προσωπικό φορέων που ασχολούνται με το περιβάλλον και ειδικότερα τις προστατευόμενες περιοχές, όπως φύλακες, επόπτες, θηροφύλακες, δασονόμους, λιμενικούς, πυροσβέστες, αστυνομικούς, χρήστες του φυσικού περιβάλλοντος (όπως αλιείες, κυνηγοί), καθώς και εκπαιδευτικούς.

Πληροφορίες: Γιώργος Καρρής, Καθηγητής Εφαρμογών, τηλ. 26950-21065, gkarris@teiion.gr

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.