Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 25, 2024

Scroll to top

Top

Μέσα στην δεκάδα προτίμησης η Κεφαλονιά.

Μέσα στην δεκάδα προτίμησης η  Κεφαλονιά.
KefaloniaNews

Δυο δημοσιεύματα για τον τουρισμό που μας ενδιαφέρουν είχαμε τελευταία.

Το πρώτο πρόκειται για συνέντευξη του Σπ. Γαλιατσάτου αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής στο presspublica.gr,  ο οποίος είπε ότι όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι θα έχουμε μια θετική τουριστική περίοδο, κάτι που μας δημιουργεί την υποχρέωση να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί (φορείς , επιχειρήσεις, επαγγελματίες, κλπ), ώστε να φύγουν οι επισκέπτες μας με την θετικότερη το δυνατόν εμπειρία, στο τρέχον τρίμηνο (Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου), όπου θα δεχτούμε τον κύριο όγκο επισκεπτών». Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκεται εντός στόχου όπως αυτός προσδιορίστηκε από το Ετήσιο Πρόγραμμα και τον Στρατηγικό Σχεδιασμό, γεγονός που μας δημιουργεί σιγουριά για τα επόμενα βήματα στην τουριστική προβολή σε συνεργασία με τους φορείς.

Το άλλο δημοσίευμα ήταν στην εφημ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ  όπου αναφέρει τα εξής: Η πρώτη θέση καταλαμβάνεται και φέτος από τα Χανιά, όπως και το περασμένο καλοκαίρι.

Σταθερή φαίνεται και η προτίμηση για τη Σαντορίνη, η οποία διατηρεί τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των προτιμήσεων των Ελλήνων, όπως και κατά το περασμένο καλοκαίρι.

Αρκετές θέσεις υψηλότερα από την περασμένη χρονιά βρίσκεται η Ζάκυνθος, η οποία είναι τρίτη, ακολουθούμενη από τη Νάξο και την Κέρκυρα. Η Κέρκυρα, μάλιστα, φαίνεται να έχει ανέβει πολύ στις προτιμήσεις, καθώς πέρυσι βρέθηκε στη 15η θέση.

Έκτη κατατάσσεται η Πάρος, δύο θέσεις υψηλότερα από πέρυσι, με τη Ρόδο να ακολουθεί στην έβδομη θέση, παραμένοντας σταθερή συγκριτικά με το καλοκαίρι του 2015. Στην όγδοη θέση κάνει την εμφάνισή της η Λευκάδα, ακολουθούμενη από τη Μήλο, ενώ η δεκάδα ολοκληρώνεται με την Κεφαλονιά.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε η Trivago , από την 1η Ιανουάριου έως στις 21 Μαΐου.