Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 18, 2024

Scroll to top

Top

Ευχαριστημένος δήλωσε ο περιφερειάρχης για την πορεία του ΤΕΙ Ιονίων!

Ευχαριστημένος δήλωσε ο περιφερειάρχης για την πορεία του ΤΕΙ Ιονίων!
KefaloniaNews

Αμετανόητος ο περιφερειάρχης κος Σπύρου στο θέμα της κατάστασης του ΤΕΙ Ιονίων.

Απαντώντας σε σχετική επερώτηση του επικεφαλής της παράταξης μας ο περιφερειάρχης δήλωσε ,και πάλι, πολύ ικανοποιημένος από την πορεία του Ιδρύματος μετά την υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά»!

Υπερασπίστηκε σθεναρά τις επιλογές της κυβέρνησης και εμφανίστηκε με στοιχεία που δείχνουν ότι φέτος οι εισακτέοι ήταν περισσότεροι από πέρυσι!

Φυσικά, ούτε λόγος από τον περιφερειάρχη αν θα στηρίξει τις δικαστικές αιτήσεις ακύρωσης που έχουν κατατεθεί σε βάρος του ΠΔ που αφορά στο ΤΕΙ Ιονίων.

Φυσικά ούτε λόγος από τον περιφερειάρχη αν έχει κάποιο σχέδιο για την επανένταξη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στον κατάλογο των τμημάτων που δέχονται κανονικά φοιτητές.

Φυσικά ούτε λόγος από τον περιφερειάρχη για την αντιμετώπιση της προοπτικής να εφαρμοστεί πάλι η «βάση του 10» ,γεγονός που θα σημάνει και την οριστική διάλυση του ιδρύματος.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α διακηρύσσει για μια ακόμη φορά ότι η υποτελής συμπεριφορά του περιφερειάρχη και των δημάρχων της περιοχής απέναντι στις κυβερνητικές και μνημονιακές ρυθμίσεις και η εχθρική τους στάση απέναντι στους αγώνες των φοιτητών του ΤΕΙ και των πολιτών που τους συμπαραστάθηκαν δεν ήταν συγκυριακού χαρακτήρα.

Αποτέλεσε ,όπως φαίνεται και από την συνεχιζόμενη πρακτική του περιφερειάρχη, συνειδητή πολιτική επιλογή συμπόρευσης με τις νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που στόχο είχαν και έχουν την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, την είσοδο του ιδιωτικού κεφαλαίου στον χώρο και την παρεμπόδιση της δυνατότητας των παιδιών των λαϊκών οικογενειών να έχουν εύκολη πρόσβαση στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α καλεί τους φοιτητές του ΤΕΙ Ιονίων, τους λαϊκούς φορείς των νησιών, τα κινήματα πολιτών και τους ίδιους τους πολίτες να πάρουν την υπόθεση της σωτηρίας και περαιτέρω ανάπτυξης του ΤΕΙ στα χέρια τους.

Η μνημονιακή κυβέρνηση και οι τοπικοί της βαστάζοι θα το κλείσουν το ΤΕΙ Ιονίων.

Οι φοιτητές, η νεολαία και ο ριζοσπάστης λαός των Ιονίων μαζί με μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα το κάνουν αντάξιο της μεγάλης ιστορίας των Επτανήσων στα γράμματα τις τέχνες και την επιστήμη.

Λευκάδα, 6/9/2013

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειακός σύμβουλος
Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α