Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 24, 2024

Scroll to top

Top

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ “ΜΑΡΚΟΥ ΑΥΓΕΡΗ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ “ΜΑΡΚΟΥ ΑΥΓΕΡΗ”  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
KefaloniaNews

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΑΡΑΚΛΑΔΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ  ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΣΠΥΡΟ ΖΑΧΑΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ <<ΜΑΡΚΟΥ ΑΥΓΕΡΗ>>  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Ο  Σύλλογος Απανταχού  Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» συγχαίρει  το συμπατριώτη μας ποιητή και στιχουργό και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας κ. Σπύρο Ζαχαράτο για το Α΄ Βραβείο Ποίησης «ΜΑΡΚΟΥ ΑΥΓΕΡΗ»  για την ποιητική του σύνθεση «Ερήμην  Ερημία», (Εκδόσεις Μονόφυλλο 2004, Οδός Πανός 2017) και τον  συμπατριώτη μας με καταγωγή από την Κεφαλλονιά ποιητή  και ένθερμο φίλο του Συλλόγου μας κ. Σωκράτη Μελισσαράτο,  για το Β΄ βραβείο Ποίησης.  Τα βραβεία «ΜΑΡΚΟΥ ΑΥΓΕΡΗ», που είναι από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία της χώρας,   απέδωσε η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών  σε εκδήλωση που διοργάνωσε με προσκεκλημένους και πλήθος κόσμου  ανάμεσα σε Λογοτέχνες, Ποιητές και ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Ο κ. Σπύρος Ζαχαράτος γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια  και αποφοίτησε από το Κοργιαλένειο Λύκειο Αργοστολίου. Από το 1973 ζει μόνιμα στην Αθήνα. Είναι ποιητής και στιχουργός, μελετητής από την εφηβεία του και έχει βραβευτεί σε πολλούς διαγωνισμούς ποίησης και διαγωνισμούς στίχου για τραγούδι. Έχει γράψει έξι Ποιητικές Συλλογές και έχει δημοσιεύσεις σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά, σε εγκυκλοπαίδειες, σε ανθολογίες περιοδικών, σε ποιητικά ημερολόγια. Πολλά ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί  από σημαντικούς συνθέτες (Λ. Κηλαηδόνης, Μ. Τερζής, Μ. Πλέσσας, Τ. Σούκας  κ.ά.) και τραγουδηθεί από πολύ γνωστούς ερμηνευτές (Α. Πρωτοψάλτη, Κ. Χωματά κ.ά.)  . Είναι Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και Πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης Νέων Μελών της Ε.Ε.Λ., του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ»,  της Ένωσης Μουσικών-Στιχουργών Ελλάδος και Μέλος του  Δ.Σ. του Συλλόγου μας των Απανταχού Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλλονιάς. Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι «Εργάτης των Λέξεων, της Εμπειρίας Μαθητής». Κριτικοί και άλλοι λογοτέχνες αναφέρουν ότι «Ο Σπύρος Ζαχαράτος  ξέρει να βλέπει με την ψυχή προς τ΄ άστρα, κοιτώντας όμως χαμηλά. ‘Έχει και την έγνοια των γεγονότων που συντελούνται γύρω μας…»

Ο κ. Σωκράτης Μελισσαράτος  έχει γράψει 12 ποιητικά έργα και ένα πεζό. Πήρε το Α΄ Βραβείο  Ποίησης 2011 της  Εταιρείας  Ελλήνων  Λογοτεχνών για την Ποιητική του Σύνθεση  «Της Φύσης ο Λόγος». Επίσης πήρε το Α΄ Βραβείο Ποίησης στο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Σαλαμίνια  2011»  του Δήμου Σαλαμίνας. Τιμήθηκε το 2011 από τον Όμιλο  UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων με Έπαινο  και με το αναμνηστικό Μετάλλιο της «Βεργίνας» για την προσφορά του στον Πολιτισμό. Το 2015 τιμήθηκε από το Πολιτιστικό Κέντρο LITERATURA ET ARTES (Λευκωσία-Κύπρος) με Τιμητικό  Δίπλωμα για την προσφορά του στα   Ελληνικά Γράμματα.  Τιμήθηκε επίσης το 2015 από τη Σύνταξη του περιοδικού  «POEZIA dzisiaj», «Η Ποίηση  σήμερα» και από την Επιτροπή  της Παγκόσμιας  Ημέρας  Ποίησης  UNESCO, (ως προσκεκλημένος της), στην Πολωνία  με Δίπλωμα Τιμής  για τη συνεισφορά του στην Πολωνο-Ελληνική λογοτεχνική συνεργασία. Πήρε το Β΄ Βραβείο  Ποίησης 2017 της  Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών  για την Ποιητική του Σύνθεση «Στα Κράσπεδα της Αιτωλίας  Χώρας».

Ο Σύλλογός μας των απανταχού Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλλονιάς συγχαίρει τους Επτανήσιους, Κεφαλλονίτες συμπατριώτες μας κ. Σπύρο Ζαχαράτο και κ. Σωκράτη Μελισσαράτο για το ποιητικό  τους έργο και τη διάκρισή τους. Συγχαίρει επίσης την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, το Δ.Σ της Ε.Ε.Λ. και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και επίσης συμπατριώτη μας κ. Κώστα Καρούσο, για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν και την προσφορά τους στην Λογοτεχνία, την Ποίηση και τον Πολιτισμό.

Εκ του Δ.Σ.