Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 20, 2024

Scroll to top

Top

Ανδρέας Π. Καλαφάτης: Οφειλόμενη Απάντηση.

Ανδρέας Π. Καλαφάτης: Οφειλόμενη Απάντηση.
KefaloniaNews

Σε δημοσίευμά σας στο φύλλο της εφημερίδος Κεφαλονιά, της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, σελίδα 11, αναφέρετε « έξι καυτά ερωτήματα στον κ. Καλαφάτη» σε συνέχεια του υπομνήματος που κατέθεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το θέμα της επιλεξιμότητας των εκτάσεων των βοσκοτόπων του Νομού προς όφελος της κτηνοτροφίας και του περιβάλλοντος.

Για τη δική σας ενημέρωση αλλά και για να προλάβω τα όποια σχόλια, νιώθω την υποχρέωση να σας ενημερώσω ότι ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλαδικού Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (Σ.Ε.Κ.) της ΠΑΣΕΓΕΣ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεφαλληνίας & Ιθάκης, έχω δικαίωμα να διενεργώ ελέγχους στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις προαιρετικά. Φρονώ όμως, ότι η δική μου συμβολή σε επιτόπιους ελέγχους στους ντόπιους κτηνοτρόφους περισσεύει την στιγμή που υπάρχουν δημόσιες Υπηρεσίες καθύλην αρμόδιες για την υλοποίηση του ανωτέρω σκοπού.

Ως παραγωγός ο ίδιος και γνώστης όλου του φάσματος της ντόπιας αγροκτηνοτροφικής δραστηριότητας αφενός και αφετέρου ως εκλεγμένος νόμιμος εκπρόσωπος του μοναδικού επίσημου Συνεταιριστικού φορέα των γεοργοκτηνοτρόφων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, υπερασπίζω όλους ανεξαιρέτως τους συνεταιρισμένους και μη παραγωγούς δικαιούχους επιδότησης από οποιοδήποτε κοινοτικό καθεστώς ενίσχυσης, αφουγκραζόμενος καθημερινά τα προβλήματα τους δίνοντας λύσεις είτε άμεσα, είτε με κατάθεση προτάσεων προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Ήμουν και θα συνεχίσω να είμαι πάντα δίπλα στον Κεφαλλονίτη και Θιακό αγροκτηνοτρόφο παραγωγό του μόχθου και της δουλειάς διεκδικώντας μαζί του τα δικαιώματα του κλάδου.

Ανδρέας  Π.  Καλαφάτης,

Πρόεδρος  Δ.Σ. Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

                              Μέλος του Δ.Σ. Σ.Ε.Κ. της ΠΑΣΕΓΕΣ