Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 20, 2024

Scroll to top

Top

Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος που υλοποιούνται έργα που είχαμε προγραμματίσει…

Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος  που υλοποιούνται έργα που είχαμε προγραμματίσει…
KefaloniaNews

Η οικονομική επιτροπή της ΠΙΝ αποφάσισε σήμερα την συνέχιση και την επαναπροκήρυξη τεσσάρων σπουδαίων έργων τα οποία είχαν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στίς αρχές του 2014 , αλλα λόγω σεισμών , και πολλών γραφειοκρατικών διαδικαςιών καθυστέρησαν και επαναδημοπρατούνται.
Πρόκειται για τα εξής έργα
Α. Ασφαλτόστρωση ΕΟΔ προς Άγιο Γερασιμο Π/ Υ 100000. €.
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν στην αποκατάσταση φθαρμένου άσφαλτοταπητα στην επαρχιακή οδό 20 απο τα φραγκάτα προς το μοναςτηρι του Αγίου Γεραςίμου και τήν διευθέτηση της ΕΟ 21 απο τα Ποριαράτα στα Μιχατα (δρόμος προς Ανδροίνια )στα Ομαλά.
Β. Προστασία απο την βραχόπτωση του στενού του Πόρου Π/Υ 150000€ .
Αφορά στην κατασκευή και τοποθέτηση συστήματος φράχτη πλεγμάτων προστασίας για την ανάσχεσης των βραχοπτώσεων στο απότομο κρημνώδες Πρανές της ΕΟ 1 ( Αργοστολιου -πόρου ) πριν την είσοδο στον Πόρο σε μήκος 100 μέτρων .
Γ. Αποκατάσταση οδικού άξονα Σάμης – Πυργιού – Τζαννάτων Π/ Υ 600000. €.
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν στην αποκατάσταση βλαβών στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου – Τζαννάτων και συγκεκριμένα στη εκ νέου ανακατασκευή τοιχείων αντιστήριξης απο οπλιςμενο σκυρόδεμα σε διάφορα σημεία της οδού και στη εκ νέου ανακατασκευή πτερυγότοιχου γέφυρας που εχει υποχωρήσει . Επί πλέον στα σημεία των επεμβάσεων θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος και θα γίνει οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση .
( οι ζημιές είχαν γίνει απο τήν μεγάλη πλημμύρα τόν Οκτώβρη του 2011).
Δ. Βελτίωση – συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου ΙΘΑΚΗΣ Π/Υ 153147,77 € .
Θα εκτελεστούν εργασίες που αφορούν στην αποκατάσταση φθαρμένου άσφαλτοταπητα στις ΕΟ 46,Ιθάκη-Σταύρος , ΕΟ 47 φρικες-Εξωγή και ΕΟ48 Σταυρός – Εξωγή , της ΙΘΑΚΗΣ . Θα γίνουν εργασίες αλλαγής άσφαλτοταπητα και διαφόρων άλλων επισκευών των οδών .
Τα έργα αυτά οπως και αρκετά αλλα εντάσσονται στο σχεδιασμό της οδικής ασφαλείας των νησιών μας και τα οποία θά βελτιώσουν το οδικό δίκτυο στις περιοχές που θα υλοποιηθούν.
Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος που υλοποιούνται έργα που είχαμε προγραμματίσει και χρηματοδοτήσει για την ασφάλεια και ανάπτυξη του επαρχιακού οδικού μας δικτύου και της βελτιώσεις της ζωής των πολιτών μας .

Σωτηρης Κουρης
Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΙΝ
Τ. Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης