Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 18, 2024

Scroll to top

Top

Έως την Κυριακή 11 Μαΐου θα παραμείνει ανοιχτή η Έκθεση «Χαρίλαος Τρικούπης: έκθεση ιστορικών κειμηλίων της οικογένειας Τρικούπη».

Έως την Κυριακή 11 Μαΐου θα παραμείνει ανοιχτή η Έκθεση  «Χαρίλαος Τρικούπης: έκθεση ιστορικών κειμηλίων της οικογένειας Τρικούπη».
KefaloniaNews

Ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 Μαΐου η παρουσίαση της έκθεσης «Χαρίλαος Τρικούπης: έκθεση ιστορικών κειμηλίων της οικογένειας Τρικούπη» τα εγκαίνια της οποίας είχαν γίνει τον Μάρτιο του 2012 στην Αίθουσα «Ελευθερίου Βενιζέλου».

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης ξεναγήθηκαν σε αυτήν περίπου 150.000  μαθητές και καθηγητές από 3.350 σχολεία όλης της χώρας, καθώς και 22.000 μεμονωμένοι επισκέπτες και μέλη συλλόγων. Επίσης 2.500 μαθητές από 116 σχολεία παρακολούθησαν το σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η αρχή της δεδηλωμένης από τον Τρικούπη στο σήμερα” που παρουσιάστηκε στον χώρο της έκθεσης από τον Νοέμβριο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2014.

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, η Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο των ποικίλων πολιτιστικών της δραστηριοτήτων  και εκφράζοντας σεβασμό στη γενέτειρα του σπουδαίου Μεσολογγίτη Χαρίλαου Τρικούπη, θα αναλάβει την οργάνωση  μόνιμης έκθεσης στο Μεσολόγγι, με  αντίγραφα των τεκμηρίων που θα αναπαραχθούν πιστά με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους.  Με τον τρόπο αυτό θα προβάλλεται σε μόνιμη βάση, στη γενέτειρά του, η προσωπικότητα του Χαρίλαου Τρικούπη και η συμβολή του στη διαμόρφωση της σύγχρονης Ελλάδας.

Το υλικό της έκθεσης προέρχεται κατά κύριο λόγο από τη δωρεά της Rita Frei-Τρικούπη προς τη Βιβλιοθήκη της Βουλής το 2010, που περιλάμβανε το αρχείο και τη βιβλιοθήκη του συζύγου της, Κωνσταντίνου Σπ. Τρικούπη, καθώς και αξιόλογα οικογενειακά κειμήλια. Την παρουσίαση συμπλήρωνε ποικίλο υλικό που αντλήθηκε από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής.