Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 20, 2024

Scroll to top

Top

No Comments

“Το κλείσατε το Τ.Η.Μ.Ο. ανερυθρίαστα το καλοκαίρι του 2018”.

“Το κλείσατε το Τ.Η.Μ.Ο.  ανερυθρίαστα  το καλοκαίρι του 2018”.
KefaloniaNews

Στην από 9 Νοεμβρίου 2019 ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιας  και Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας 37 Πανεπιστημιακών τμημάτων που ίδρυσε, εν μια νυκτί, ο ΣΥΡΙΖΑΣ σε όλη την Ελλαδα λιγο πριν τις εκλογές του 2019,  η απάντηση θα μπορούσε παραφράζοντας την ωδή του Διονυσίου Σολωμού να είναι ΑΠΛΑ

συριζαίοι για λίγο πάψτε
να βαράτε το σπαθί
και σιμώσετε και κλάψτε
εις του Τ.Η.Μ.Ο. το κορμί

  ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΑΨΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ

Όμως, επειδή στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περισσεύει η υποκρισία και ο λαϊκισμός, θα πρέπει να τους ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ  μερικά γεγονότα που θέλουν να ξεχάσουμε αλλά  δεν θα το κατορθώσουν.

  • Το Τ.Η.Μ.Ο. στο Ληξουρι μετά από μια εικοσαετή πορεία είχε πλέον μια   ανοδική  πορεία, με  ΑΡΙΣΤΟ διδακτικό προσωπικό,  θετικότατη αξιολόγηση από εξωτερικούς αξιολογητές, θεσμοθετημένα επαγγελματικά δικαιώματα  και εξαιρετική απορρόφηση των αποφοίτων του από την αγορά εργασίας.
  • Το Τ.Η.Μ.Ο. είχε άριστες κτιριακές υποδομές και εξαιρετικό εξοπλισμό
  • Για πρώτη φορά φοιτητές σε μια τόσο μικρή επαρχιακή πόλη όπως το Ληξούρι ήταν αντίθετοι στην μεταφορά του τμήματος σε μεγάλο αστικό κέντρο όπως η Κέρκυρα.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό το εξαιρετικό τμήμα που αγαπήθηκε και στηρίχθηκε από την Ληξουριώτικη κοινωνία και που οι φοιτητές του αγάπησαν την πόλη που τους φιλοξενούσε  το κλείσατε ανερυθρίαστα  το καλοκαίρι του 2018.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΗΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Και το χειρότερο για εσάς κύριοι της ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ Τ.Η.Μ.Ο , μέσω του δικού σας περιφερειάρχη των Ιονίων Νήσων.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΑΤΕ !!!

Και η ενοχή σας είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί επιχειρήσατε να κατευνάσετε, συνειδητά,  τις αντιδράσεις της κοινωνίας, πασάροντας την καραμέλα της αντικατάστασης  ενός λαμπρού και λειτουργούντος τμήματος όπως ήταν το ΤΗΜΟ στο Ληξουρι, με ένα πανεπιστημιακό τμήμα κενό περιεχομένου το τμήμα Εθνομουσικολογίας.

Αλλά και αυτό το δήθεν πανεπιστημιακό  τμήμα  το είχατε καταστήσει θνησιγενές από την ίδρυση του όπως προκύπτει από το διάταγμα της ίδρυσης του.

Και ήταν θνησιγενές γιατί το τμήμα αυτό  ΘΑ λειτουργούσε ( ΑΝ θα λειτουργούσε) το έτος 2021, μετά από εμπεριστατωμένη εισήγηση (Χα!!!)  των πρυτανικών αρχών του Ιονίου Πανεπιστημίου .

Γι αυτό και το Ληξουριώτικο σατυρικό πνεύμα έγκαιρα το βάφτισε τμήμα ΕΘΝΟΣΑΝΟΛΟΓΙΑΣ.

Προφανώς και δεν προτίθεμαι να σχολιάσω τις γενικότερες αναφορές σας στην περαιτέρω αναδιάταξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ και την αφήνω σε σας.

Αλλά, όταν πιο εύκολα   βρίσκεις διδάκτορα από τεχνίτη, θα πρέπει να προβληματιστείτε αν θα συνεχίσετε να ταΐζετε σανό την κοινωνία πως  η αναστολή και η επαναξιολόγηση 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων που έσπειρε ακρίτα  ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά  ανά την χώρα, υπηρετεί τις ανάγκες της  νεολαίας.

Ληξούρι 11 Νοεμβρίου 2019

Βαγγέλης Λουκέρης Δημοτικός Σύμβουλος

τέως πρόεδρος ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 

Submit a Comment