Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | July 22, 2018

Scroll to top

Top

Το καράβι βουλιάζει…. κι αυτοί χτενίζονται…

Το καράβι βουλιάζει…. κι αυτοί  χτενίζονται…
KefaloniaNews

Περνάμε μεγάλες, ιστορικές μέρες στην Κεφαλονιά.
Μετά την τελευταία απάντηση προς τα «παραsite» το φρόνιμα ψήλωσε, στα ύψη πήγε, αλλά και η αισιοδοξία ξαναγύρισε σ’ αυτό το νησί, μετά από τόσα χρόνια κατσουφιάς και αβεβαιότητας που είχαν ρίξει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές αυτού του νησιού.
Ναι, ναι ναι!!!

Κατατροπώθηκε ο «κίτρινος τύπος», που χρησιμοποιεί «οικονομικά στοιχεία και αριθμούς κατά το δοκούν και με έωλη επιχειρηματολογία με προφανή στόχο να πλήξει την δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες της». Δεν θα το καταφέρει, όπως αναφέρει η απάντηση.
Δεν χρειάζεται ο Δήμος να μπει σε καθεστώς επιτήρησης, διότι βρίσκεται σε «σταθερή πορεία οικονομικής εξυγίανσης».
Ω, τι υπερηφάνεια μας έχει γεμίσει αυτή η δημοτική αρχή.

Πέρα από την πλάκα, ενώ όλοι οι δήμοι σε όλη την επικράτεια αγκομαχούν ο δικός μας για χάρη μιας απάντησης σε «παραsite» μονολογεί και ψεύδεται για την ….υγεία του Δήμου.
Υπό τα στιβαρά χέρια του «αντ’ αυτού» ζητάει τον αποκεφαλισμό όσων αμφισβητούν την …. ευρωστία του Δήμου και την μακροημέρευσή του και μετά το 2019, όπως ονειρεύονται.

Αλλά, καλά κάνουν και ονειρεύονται αφού δεν υπάρχει αντίπαλος που θα μπορέσει να τους κοντράρει, αν λάβουμε υπόψη μας τις ….. ψευδεπίγραφες μάχες στις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου.
Μια αντιπολίτευση που παραπαίει, αν εξαιρέσουμε την αριστερά, που αντιστέκεται.
Μια μείζονα αντιπολίτευση ανύπαρκτη, ακόμα και ο Βασίλης Ρουχωτάς αρχίζει να το σκέπτεται να γυρίσει στο «σπίτι» του.
Έτσι τουλάχιστον δείχνουν όλα, εφόσον η ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ σύντομα το διαλύει το μαγαζί.

Θλίβει το γεγονός ότι Αγαπημένη Ανεξάρτητη Κεφαλονιά, μετά από την μεγάλη….. αγάπη μεταξύ των μελών της, αρχίζει να ξεφτίζει, να διαλύει χωρίς να έχει δημιουργήσει αντιπολιτευτικό «ρήγμα» στην Ισχυρή Κεφαλονιά, αντίθετα με την συμπεριφορά της την ενισχύει.

Πως, λοιπόν να μην βγαίνουν στη δημοσιότητα τέτοιες ανακοινώσεις, περί πορείας οικονομικής εξυγίανσης.
Απαντήσεις που κρύβουν εμμονή και κόμπλεξ, ψυχοπαθογένεια και οτιδήποτε άλλο που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και την καλή λειτουργία των «δημοσίων σχέσεων» ενός τέτοιου μεγάλου Δήμου.

Δυο κουβέντες ήθελα γράψω γι αυτό το γεγονός της απάντησης και παρασύρθηκα γράφοντας …. ΑΣΤΟΧΙΕΣ.

Τελειώνοντας…..
Την ώρα που οι βασικές πολιτικές δυνάμεις σκιαμαχούν, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία της χώρας μας σέρνεται μεταξύ ύφεσης, ανεργίας και ενός υπό κατάρρευση ασφαλιστικού συστήματος.
(Κι εδώ στην Κεφαλονιά πανηγυρίζουν ότι όλοι οι δείκτες πάνε καλά και οι κάτοικοι αυτού του νησιού ….ευημερούν).
Οι προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο να επέλθει ολοκληρωτική κατάρρευση της παραγωγικής της δομής διαδέχονται η μία την άλλη.
Τα δημόσια νοσοκομεία απειλούνται άλλα με λουκέτο και άλλα με υπολειτουργία από βασικές ελλείψεις προσωπικού και υλικών.
Τα νησιά μας βουλιάζουν από χιλιάδες πρόσφυγες και κάποιοι κάνουν μικρές φιέστες, εκφωνούν λογύδρια άνευ αξίας κι εκμεταλλεύονται κάποιες καλές εικόνες, ενώ οι πολλές και μαύρες περισσεύουν.
(Σκεφτείτε να είχαμε κι εμείς εδώ το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου, θα είχαμε ….τελειώσει, θα είχαμε καταρρεύσει).

Σε μια χώρα που κινείται στα όρια της πολλαπλής κατάρρευσης, οι πολιτικές δυνάμεις της έχουν την πολυτέλεια να δημιουργούν πολεμικό κλίμα με φόντο τους πόντιους και τις δηλώσεις Φίλη, με έπαθλο τις εντυπώσεις και το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, όπως αυτές το βλέπουν.

Ξέρετε κάτι…..
Φαίνεται ότι τέτοιους χρειαζόμαστε: πολιτικάντηδες, που σκέφτονται τις επόμενες εκλογές και όχι πολιτικούς, που νοιάζονται για τις επόμενες γενιές.

Να είστε καλά.
Γεια σας.