Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | August 11, 2020

Scroll to top

Top

No Comments

Συνεδρίαση με ποιότητα, συνεδρίαση που σου αφήνει μια «γεύση» υπευθυνότητας

Συνεδρίαση με ποιότητα, συνεδρίαση που σου αφήνει μια «γεύση» υπευθυνότητας
KefaloniaNews

Αλλαγές είχαμε ως προς την «τοποθεσία» των παρατάξεων μέσα στην αίθουσα. Η Αντιπολίτευση κατέλαβε τη θέση της πλειοψηφίας και το αντίστροφο. Δεν γνωρίζουμε γιατί έγινε αυτό  και τι κρύβει,  δεν άλλαξε όμως τίποτα ως προς την ……απόδοση των δημοτικών συμβούλων. .

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένταση. Άλλη μια φορά οι καθαρίστριες επισκέφθηκαν το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου και παραπονέθηκαν ότι δεν πληρώθηκαν παρά τις υποσχέσεις στην προηγούμενη συνεδρίαση.  Προσωπικά μου κάνει εντύπωση γιατί επιμένουν να διαμαρτύρονται στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου ενώ υπεύθυνο για την πληρωμή τους είναι το Δημ. Συμβούλιο Ληξουρίου και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Γ. Κατσιβέλης.

Σε έξαλλη κατάσταση  ο Γιάννης Κουρούκλης τα «έψαλε» σε όλους, ιδιαίτερα κάποιους που ενώ έδωσαν την υπόσχεση τους δυστυχώς ακόμα οι καθαρίστριες είναι απλήρωτες.

Μετά από ένταση και θυμό, κι από τις δυο μεριές, ο κ. Παρίσης ήρθε σε επαφή με τον κ. Κατσιβέλη, ο οποίος είπε ότι την Παρασκευή θα πληρωθούν τελειωτικά. Τα λεφτά όπως «ξέφυγε» από κάποιον, είχαν πάει για πετρέλαιο.. Ακούστηκαν απίθανα πράγματα και απίθανες δικαιολογίες.

Υπήρχαν πολλά εκτός ημερήσιας διάταξης, θέματα τα οποία έθεσε ο Δήμαρχος. Μια τροποποίηση τεχνικού προγράμματος. Ένα άλλο ήταν η  απόφαση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου, εξοικονόμησης ενέργειας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.  Απόφαση για μικροπωλητές για την περίοδο των γιορτών στην Πλατεία,  επίσης γνωμοδότηση μιας αίτησης στην περιοχή Αγίας Πελαγίας του κ. Φωκά σχετικά με τον φωτισμό έξω από το Ξενοδοχείο του. Θέλει να αλλάξει τους σηματοδότες του Δήμου οι οποίοι είναι σε κακή κατάσταση.

Στο σημείο αυτό ο Γιάννης Κουρούκλης αντέδρασε λέγοντας ότι βομβαρδιζόμαστε με θέματα  λες και είμαστε στη ……Συρία.

Τελικά ξεκίνησε ο κ. Τουμάσης να λέει να λέει να λέει τελειωμό δεν είχε. Ωστόσο σχετικά με την δωρεά του κ. Φωκά στην Αγία Πελαγία υπήρξαν αντιρρήσεις από Δημ. Συμβούλους ιδιαίτερα από την Λαϊκή Συσπείρωση. Υπήρξε το σκεφτικό γιατί πρέπει ένας ιδιώτης να καλύψει με τη δωρεάν του έργα τα οποία πρέπει να κάνει ο Δήμος το κράτος γενικά. Η απάντηση από τους υπόλοιπους  ήταν το γνωστό, «γάιδαρο του χαρίζανε και τον κοιτούσε στα δόντια».

Ένταση υπήρξε και για το θέμα των παιχνιδιών στην Πλατεία τις ημέρες των γιορτών. Αντιρρήσεις υπήρξαν από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ο Νίκος Ανουσάκης θεώρησε με την ομιλία του ότι το «πάνε αλλού», μίλησε για «πολιτική εμπάθεια», ίσως επειδή ο ιδιοκτήτης των παιχνιδιών είναι αδελφός του Διον. Λυκούδη, αυτό το λέμε εμείς κι όχι ο Ανουσάκης, άφησε ωστόσο να εννοηθεί.  Τα παιχνίδια κάθε  χρόνο βρίσκονται στην Πλατεία και ασφαλώς και φέτος δεν θα πρέπει να λείψουν από τα παιδιά. Ωστόσο ειπώθηκε να είναι δωρεάν τα παιχνίδια που θα χρησιμοποιούν τα παιδιά. Επέμενε ο Γιάννης Κουρούκλης με πόση ελαφρότητα το ψηφίζουν το θέμα αυτό. Δεν ψήφισαν η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Αλ. Παντελειός, και Δημ. Κεκάτος, ο Τρωιάννος ψήφισε λευκό, όλοι οι υπόλοιποι ψήφισαν θετικά. Στο τέλος ο Δήμαρχος είπε, μετά την ψηφοφορία, ας έρθουν κι άλλοι, χώρος υπάρχει.

Εξαντλητική ήταν η συζήτηση για την καθιέρωση διαφορετικού ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Αργοστολίου. Με τον Γιάννη Κουρούκλη να έχει ….σαλτάρει μιας και αφορά εργαζόμενους και ο Νίκος Ανουσάκης να ζητάει αναβολή του θέματος και να προσκληθούν οι Διευθυντές σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Το ίδιο ζήτησε και ο Αλ. Παντελειός.

Συζητήθηκε θέμα και για το Γηροκομείο, πρόκειται για τη Β φάση παραλαβής, η οποία έπρεπε να είχε γίνει από την προηγούμενη Δημ. Αρχή αλλά ποτέ δεν έγινε. Η ΔΕΗ σύντομα θα βάλει το ρεύμα και θα γίνει η περιβόητη παραλαβή. Ωστόσο κι εδώ υπάρχουν κατασκευαστικές αστοχίες. Αμφιβάλλω αν θα βρεθεί λύση ή αν θα λειτουργήσει ποτέ το Γηροκομείο.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο γίνεται εννιαθέσιο σχολείο.  Τέλος, εγκρίθηκε επιτροπή καταστροφής άχρηστων υλικών. Με τη διάσπαση, όπως είπε ο Δήμαρχος υπάρχουν πολλά άχρηστα υλικά.

Συζητήθηκαν πολλά θέματα. Στην  Ημερήσια διάταξη υπήρχαν 18, αν βάλουμε και τα εκτός ημερήσιας διάταξης τότε είναι άθλος και  το χρεώνεται ο Πρόεδρος που η συνεδρίαση τελείωσε 9 το βράδυ.

Στο τέλος ωστόσο θα πρέπει να το αναφέρουμε ο Αλ. Παντελειός έκανε κάποια παράπονα για το σήμα του Δήμου, το οποίο όπως είπε έγινε προσπάθεια υφαρπαγής και αλλοίωσης και λαθροχειρία της απόφασης,  εκφράσεις που δεν άρεσαν στον Γιώργο Τσιλιμιδό.  Ο Παντελειός ωστόσο ηρεμότερος είπε ότι δεν μιλήσαμε για λαθροχειρία, και δεν έχουμε  καμία διάθεση να πλήξουμε το κύρος του Δ.Σ. όμως το κύρος του Δήμου και των οργάνων του πλήττεται. Αναφέρθηκε σε μια αλλαγή που έγινε στην οικονομική επιτροπή και δεν ενημερώθηκε. Καλό θα ήταν ο Αλέξανδρος να μας ενημερώσει για όσα συνέβησαν.

Θα ήθελα όμως να επισημάνω τα εξής, επιβάλλεται κάτι τέτοιο μιας και έχω παρακολουθήσει εκατοντάδες συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων. Παρακολούθησα μια συνεδρίαση με ποιότητα, συνεδρίαση που σου αφήνει μια «γεύση» υπευθυνότητας από τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων. Ακόμα και ο Νίκος Ανουσάκης που μιλάει μ’ αυτό τον έντονο αγχώδη και άγριο  τρόπο, έχει μια ποιοτική χροιά στο λόγο του, χωρίς να χρησιμοποιεί υπερβολές. Είναι μια κατάκτηση αυτή της Δημοτικής Αρχής. Ωστόσο, για να μη λέτε ότι τα βλέπω όλα τέλεια, θα ήθελα να επισημάνω την «απραξία» (να το πω έτσι) πολλών δημοτικών συμβούλων. Λες και δεν βρίσκονται μέσα στην αίθουσα. Λες και δεν συμμετέχουν σε όσα γίνονται. Δείχνουν να βρίσκονται στον κόσμο τους, άραγε γιατί; Τι είναι αυτό που τους κάνει να μην συμμετέχουν. Ας το βρουν μόνοι τους.

Σ.Α.

Σ.Α.

Submit a Comment