Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | April 19, 2024

Scroll to top

Top

Όσα πρέπει να ξέρετε για τον “Εύδοξο”

Όσα πρέπει να ξέρετε για τον  “Εύδοξο”
KefaloniaNews

Κύριε Σπύρο Καλημέρα σας,

Μόλις διάβασα τον προβληματισμό σας στο kefalonianews.

To KIE-Eυδοξος είναι θεσμοθετημενο ΝΠΔΔ και δέν ανήκει σε κανεναν άλλον εκτός από την Κεφαλονιά. (όχι βεβαίως στο παράρτημα Κεφαλονιάς του ιδιωτικού δικαίου σωματειου “ένωση ελλήνων φυσικών”) Η ΠΙΝ δέν εκπληρώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις της πρός το ΚΙΕ εδώ και 9 χρόνια, χωρίς ούτε μια φορά να στείλει ένα υπεύθυνο έγγραφο, με υπογραφή και μνεία κειμένων διατάξεων που να αναλαμβάνει την ευθύνη της διοικητικής αυτής αυθαιρεσίας.

Είναι γεγονός ότι μέσα στην γενικώτερη κεφαλληνιακή κακοδαιμονία κάποιοι ηθελημένα (ή άθελα από συγκαλυμένη αδιαφορία) και επί μακρόν επιχείρησαν να το απαξιώσουν για να μπορέσουν να εμφανίσουν την παράδοσή του είτε στα κερκυραικά κέντρα εξουσίας είτε στον νεοεμφανιζόμενο πόλο της ζακύνθου που επιχείρησε στα μουλωχτά να διαδραματίσει ρόλο, είτε οπουδήποτε αλλού, ως …σωτηρία από την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν !. Οπότε θα αξιοποιήσουν ακόμη και την αποτυχία τους να διοικήσουν και να προοδεύσουν αυτό που τους εμπιστευθήκαμε εμφανίζοντας την ως μείζονα επιτυχία, ευρισκόμενοι δηλ. και από πάνω (βλ. όμοιο θλιβερό παράδειγμα στο πρώην ανεξάρτητο ΤΕΙ και νύν ανύπαρκτο ΤΕΙ, των Μαραβέγια και Δραγώνα)

Το γεγονός ότι η ΠΙΝ δέν έρχεται ( να επιλύσει τις δικές της αγκυλώσεις σχετικά με το ΚΙΕ σε συνδυασμό με το γεγονός ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ στο ΕΣΠΑ ενώ μοιράζει “φωτογραφικά” (με ακαδημαικα ανύπαρκτες και αστείες “διαδικασίες”) εκατομύρια ευρώ ξανά και ξανά στους ίδιους ημετέρους και παρατρεχάμενους του “Ιονίου Παν” στην Κέρκυρα και μάλιστα με αμελητέα αποτελέσματα και μηδενική καινοτομικότητα, με κάνει να πιστευω πως θέλουν να μας μετατρέψουν σε ιδιωτικού δικαίου για “τουριστική εκμετάλευση” ή να μας ξεφορτωθούν χαρίζοντάς μας για “αξιοποίηση” σε οιονδήποτε σφετεριστή βρούν εύκαιρο. Μας ορέγεται η Ζάκυνθος, αλλά πρός το παρόν τους έκοψα την όρεξη με 1-2 τηλέφωνα.
Είναι χαρακτηριστική η λύσσα με την οποία αποσιώπησαν την ύπαρξη του ΚΙΕ οι ιδιωτικές εταιρείες συμβούλων τις οποίες πληρώνει αδρά η ΠΙΝ για να της εκπονούν ¨αναπτυξιακά σχέδια” (δηλαδή το τί είναι επιλέξιμο και τί όχι στα ΕΣΠΑ) επειδή βαριούνται να τα κάνουν οι διορισμένοι “αρμόδιοι” και η εθελόδουλη ανοχή την οποία δείχουν σε αυτό επί δεκαετίες οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες.

Το ίδιο έγινε και με το ΤΕΙ το οποίο δέν άφησαν ποτέ να αυτοδιοικηθεί, ώστε να παραδοθεί στις διαθέσεις της “ακαδημαικής” ψευτοελίτ της Κέρκυρας να το διαφεντευει, παρουσιάζοντας το αποτέλεσμα ως διάσωση από την αναπτυξιακή κρίση που οι ίδιοι δημιουργησαν, ,ε τ εσωτερικό πραξικόπημα που συντελέστηκε αφανώς, προσφέροντας ατομική τακτοποίηση σε μιά ομάδα ταλαίπωρων οικογενειαρχών “καθηγητών”. Αυτό ήταν που ελάβανε χώρα στην περίφημη “Επιτροπή” του Υπουργείου παιδείας και στις παραεπιτροπές (ατομικων βολεμάτων και υποσχέσεων εξασφάλισης) που έδρασαν αφανώς.

Φυσικά και θα γράψω κάποια στιγμή για συνολική αποτίμηση των εξελίξεων, Κάποια από τις γραφές αυτές θα δοθεί αποκλειστικά σε σάς, που συντηρείτε ένα πηγαίο ανδιαφέρον. Πρός το παρόν είμαι αναγκασμένος να πορεύομαι ένα γολγοθά οικογενειακών προβλημάτων υγείας.

Ευχαριστώ για την κατανόηση

Σας χαιρετώ μέ αγάπη

Ν.Σολωμός