Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | May 27, 2018

Scroll to top

Top

Ο κόσμος της τεχνολογίας… Η εξέλιξη του ανθρώπου;

Ο κόσμος της τεχνολογίας… Η εξέλιξη του ανθρώπου;
KefaloniaNews

Ο κόσμος της τεχνολογίας… Η εξέλιξη του ανθρώπου; Η μετατροπή του σε ρομπότ…. Με ελεγχόμενη βούληση, με συγκεκριμμένες εντολές, με συνεχόμενη και ελεγχόμενη “facebook”κατεύθυνση…

Η ζωή που βρίσκεται μέσα στην καθημερινότητα;

Στις παρέες που επιμένουν ερμητικά να συναντιούνται στην πλατεία και να περπατούν… Στις παρέες που εκτιμούν την ανθρώπινη επαφή. Που δεν διστάζουν να κλείσουν το wi-fi, να αφήσουν τα κινητά, τα τάμπλετ στην τσάντα και στην τσέπη του μπουφάν τους… Στις παρέες που δίνουν ραντεβού στα γήπεδα. Στις παρέες που δίνουν ραντεβού στην θάλασσα, απογεύματα νωχελικά σαν τα σημερινά. Απογεύματα με μποφόρια…

Είναι μιά παρεα παιδιών που θέλει να σας ξεσηκώσει και εσάς, να σας βγάλει από την οθόνη του Facebook και να σας μυήσει σε έναν κόσμο αδρεναλίνης, άθλησης. Σε έναν κόσμο ζωής.

Σπύρος Νικολακόπουλος και Πιέρος Βουτσινάς.

Παιδιά της βιοπάλης. Μα παιδιά που ξέρουν να εκτιμούν την ζωή. Στον ελεύθερο χρόνο τους θα τους βρείτε στην θάλασσα. Αρκεί να έχει λίγο αέρα. Παίρνουν τις σανίδες τους και τους αετούς τους και ρίχνουν βουτιές σε θάλασσα και ουρανό. Kitesurf !

Ένα άθλημα που γυμνάζει όλο το σώμα, για κάθε τύπο και ηλικία, όπως μας ενημερώνει ο Σπύρος, ο οποίος είναι πλέον εξιδεικευμένος με το άθλημα, τους κινδύνους, τα οφέλη του.Με την χρόνια εμπειρία του είναι ο κατάλληλος στο να σας παρασύρει στο άθλημα του kitesurf.

Ο Σπύρος σας δανείζει τον δικό του εξοπλισμό, αρχικά, και σας καθοδηγεί μετέπειτα.

Ένας από τους τελευταίους μαθητές του ο Χρήστος. Ημέρα διδασκαλίας η σημερινή για τον Χρήστο.

Στόχος τους; Να προσελκύσουν περισσότερο κοινό στην ομάδα τους, να συνεργαστούν με αθλητές του σπορ από όλη την υφήλιο και να διοργανώσουν αθλητικές εκδηλώσεις στην πόλη μας…

Ας μην μείνετε θεατές του αθλήματος ή της ζωής… Δοκιμάστε…

Λίγα λόγια για αυτό το γεμάτο αδρεναλίνη άθλημα

Το kitesurf έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του ’70, την εποχή που οι θαλάσσιοι σκιέρ άρχισαν να πειραματίζονται με κανονικά αλεξίπτωτα. Από τότε χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια, ως τις αρχές της δεκαετίας του ’90, μέχρι να πάρουν κάποιοι σέρφερ του ανέμου στα σοβαρά το καινούργιο σπορ.

Τελικά, το πρώτο επίσημο τουρνουά πραγματοποιήθηκε στο Maui το 1998, ενώ από τις αρχές του 2000 και μετά, το εντυπωσιακό άθλημα έκανε δειλά-δειλά την εμφάνισή του και στην Ελλάδα.

Ανάπτυξη γρήγορη σαν τον άνεμο!

Ο Διεθνής Oργανισμός Αετοσανίδας μάλιστα, εκτιμά ότι οι τακτικοί kiteboarders ξεπερνούν πλέον τους 150.000 παγκοσμίως.

Ο καλός kitesurfer, εκτός από καλή φυσική κατάσταση, πρέπει να έχει και καλή τεχνική, που σημαίνει εκπαίδευση. Το kitesurfing γυμνάζει ταυτόχρονα πολλές μυϊκές ομάδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι κανείς πολύ δυνατός, αφού μπορεί να προσαρμόσει τον αετό στα μέτρα του, ανάλογα με το ύψος, τη δύναμη και την εμπειρία του. Ακόμα και άτομα με αναπηρίες μπορούν να έρθουν σε επαφή με το σπορ, όπως άλλωστε και τα παιδιά, πάντα όμως υπό την επίβλεψη των γονιών τους.

Το Kite surfing απαιτεί καλή τεχνική και ισορροπία, αλλά και ωριμότητα, προνοητικότητα, καθώς ο surfer πρέπει να είναι σε θέση να προβλέψει τις αλλαγές στον αέρα και την θάλασσα, να υπολογίζει σωστά την απόστασή του από κολυμβητές και αντικείμενα, και να γνωρίζει πως να χειρίζεται σωστά τον εξοπλισμό.

Αριστέα Χαριτάτου