Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | August 6, 2020

Scroll to top

Top

Ο κονφερασιέ, ο γελοίος και το σοκ της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου.

Ο κονφερασιέ, ο γελοίος και το σοκ της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου.
KefaloniaNews

Μέσα στο γενικότερο κλίμα διάλυσης που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στη Κεφαλονιά, το «μαγαζί» της Ν.Δ. εδώ τοπικά, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για κλείσιμο.    Με λύπη μου το γράφω αυτό, γιατί η διάλυση αυτή θα συμπαρασύρει και θεσμούς και  θα έχουν επιπτώσεις στην κοινωνία μας.  Διάφορες επιπτώσεις στη λειτουργία του κοινωνικού ιστού.

Πόσους μήνες έχουν απομείνει μέχρι τις εκλογές του Μαΐου, αν γίνουν, διότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και θα φανερώνεται σταδιακά μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες είναι δραματική.

Θα παραμείνω εδώ τοπικά και όλα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες, με την επίσκεψη του Περιφερειάρχη, την προεκλογική αυτή επίσκεψη που έχει δημιουργήσει αντιδράσεις, την  συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, όπου ο Βαγγέλης Λουκέρης σύρθηκε σ’ αυτή τη συνεδρίαση από ένα άρθρο στο e-Kefalonia.gr , όπου κυριολεκτικά (με συγχωρείτε για τη λέξη, δεν βρίσκω άλλη), όπου τον ξεχέζει κυριολεκτικά για όσα συμβαίνουν στην ΝΟΔΕ, (αν έχεις τέτοιους συντρόφους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς).

Σύρθηκε ο Βαγγέλης Λουκέρης, δεν είναι η αιτία ο Σπ. Σπύρου, δεν πίεσε ο Σπύρου για να γίνει η συνεδρίαση, απλώς βρήκε την ευκαιρία ο Βαγγέλης Λουκέρης για ν’ αναδείξει το πρόβλημα της Ν.Δ. δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Γιατί τώρα, θα μου πείτε,  τέτοιος πρόλογος,  για να έρθουμε στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου; Απλώς, για να σας δείξω πόσο μεγάλο είναι το «ρήγμα» στη Ν.Δ. Ήρθε μια μέρα μετά η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, η συνεδρίαση του Δ.Σ. και φανέρωσε το τρομερό μπάχαλο που επικρατεί στο κόμμα αυτό, αλλά και τις έριδες που έχουν σχηματιστεί μεταξύ τους.  Γι αυτά που φαίνονται θα αναφερθούμε, γιατί υπάρχουν υπογείως τα λεγόμενα «λαμόγια» τα οποία έχουν αναλάβει τον….συντονισμό (τρομάρα τους), αλλά και ποια ΜΜΕ θα ενημερώνονται, αποκλείοντας τα υπόλοιπα.

Ξεκίνησε η συνεδρίαση, με το «καλημέρα» που λένε, με τη σύγκρουση Βασίλη Ρουχωτά και Νίκου Ανουσάκη, για ψύλλου πήδημα. Ναι σωστά, δυο σοβαροί άνθρωποι δεν φτάνουν σε τέτοιες  ύβρεις , έτσι για ….πλάκα.

Κονφερασιέ  αποκαλούσε τον Ανουσάκη ο Ρουχωτάς, πάψε ρε γελοίε,  ανταπαντούσε ο Ανουσάκης. Μέσα σ’ αυτή την αναμπουμπούλα, κάποιοι εξανίσταντο που ο Πρόεδρος έλεγε «γελοίο»  ένα δημ. Σύμβουλο. Τι υποκρισία μπροστά σ’ αυτή την πλήρη κατάρρευση, μιας παράταξης που, λυπάμαι που το λέω, δεν υπάρχει ποια. Καταρρέει καθημερινά, καταρρέει από τα ίδια του τα μέλη, αλληλοσφάζονται.

Και ήρθε η ώρα της μεγάλης τραγωδίας μετά τις ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο, ο οποίος συνεχίζει να απαντάει με τον δικό του τρόπο, «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Ήρθε η ώρα της  Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, η οποία δυστυχώς, από χθες το βράδυ δεν υπάρχει πια.

Μια διένεξη ενός περίεργου ανθρώπου που έχω αναρωτηθεί εδώ και πολλά χρόνια όταν ήταν ακόμα Νομαρχιακός σύμβουλος, γιατί ασχολείται με την πολιτική. Για τον κ. Νίκο Σουπιωνά, μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, ο οποίος έχει απηυδήσει με τη συμπεριφορά του Λούκα Νιφοράτου. Μαζί με τον Νιφοράτο, ήταν η κ. Μέμη Γεράκη και ο κ. Καούκης. Όλοι φώναζαν εναντίον του Σουπιωνά, ο οποίος ο ψημένος είπε ορισμένα πράγματα και όπως φάνηκε είχε δίκιο με όσα κατήγγειλε. Είναι αυταρχικός ο Νιφοράτος, δεν δίνει σημασία στις διαδικασίες, δεν κρατάει ούτε πρακτικά.

Έκπληκτοι οι δημ. Σύμβουλοι μπροστά σε όσα συνέβησαν δεν μπορούσαν να αρθρώσουν λέξη. Μόνο ο Νίκος Ανουσάκης βρήκε την ευκαιρία να «ανεβάσει» το φίλο του τον  Νιφοράτο,  πόσο μεγάλη προσωπικότητα είναι και πόσα έχει κάνει για τον τόπο, και κάποτε προσπάθησαν να τον μειώσουν να τον «κτυπήσουν», αλλά απέτυχαν κλπ κλπ. Ασφαλώς για μένα αναφερόταν, στη σύγκρουση που είχα μαζί του, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Αν είχα δίκιο ή όχι ο πανδαμάτωρ χρόνος θα αποφασίσει.

Όλοι γνωρίζουμε την αυταρχικότητα του Λούκα Νιφοράτου, ο Σπ. Σαμούρης τον αποκάλεσε τραμπούκο, διότι του επιτέθηκε με ένα τρόπο που θύμισε τον παλιό …..κακό Νιφοράτο.

Εκείνο όμως  που  δεν καταλαβαίνω είναι, γιατί όλοι θέλουν να μιλούν για το Δράπανο. Για το Νεκροταφείο που πόσο ….όμορφο έχει γίνει, όπως είπε ο Ν. Ανουσάκης  με τις φροντίδες του υπεύθυνου Λούκα Νιφοράτου. Όλοι μα όλοι θέλουν να γίνουν υπεύθυνοι στο Δράπανο, ασφαλώς θα γνωρίζετε ότι αυξάνουν το εισόδημα τους. Οπότε το Δράπανο, είναι μια από τις αιτίες της σύγκρουσης αυτής.

Μπροστά στα μάτια μας εξελίχθηκε όλη η εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή σ’ όλη την Ελλάδα. Ανοργανωσιά, αυτοκαταστροφή, αλληλοσφαγή και αλληλοσπαραγμός.

Αυτά όλα όσα ζήσαμε χθες στη συνεδρίαση του Δ.Σ. συμβαίνουν παντού,  όπου υπάρχει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.  Χάνουν το τραίνο και ….φεύγουν αφήνοντας πίσω τους ρημαδιό.

Τελειώνοντας,  να αναφερθώ σε όσους παίζουν μαζί μας. (Με τα ΜΜΕ). Δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν τελειώσει. Όση σκληρή κριτική έκαναν στον Αλ. Παρίση και τον Σπ. Σπύρου, είναι σικέ. Διότι έχουν μεγάλες ευθύνες όλοι αυτοί για την υποστήριξη του μνημονίου, που έχει διαλύσει τη χώρα. Να θυμίσω στον Β. Λουκέρη, ότι ένας σοβαρός γραμματέας στέλνει προσκλήσεις και στα ΜΜΕ για τις συνεδριάσεις της ΝΟΔΕ, δεν στέλνει ένα δελτίο τύπου μετά από τρεις μέρες και καθαρίζει.

Ξεχάστε τα δημοτικά συμβούλια, τις  οργανώσεις και όλα όσα ξέραμε, όταν λειτουργούσαν φυσιολογικά.

Τελειώσαμε και ο τελευταίος  να κλείσει την πόρτα.

Ακούστε μόνο τις ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο, η «συζήτηση»  για το πρόβλημα Νιφοράτου – Σουπιωνά δεν αξίζει να «πειράξετε» τα νεύρα σας ακούγοντας το. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ