Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | June 25, 2018

Scroll to top

Top

Ο Αλέξανδρος τα είχε κάνει θάλασσα ακόμα και πριν από το σεισμό.

Ο Αλέξανδρος τα είχε κάνει θάλασσα ακόμα και πριν από το σεισμό.
KefaloniaNews

Και με τις εκλογές τι θα γίνει αναρωτιούνται λίγοι δυστυχώς κεφαλονίτες που έχουν συνέλθει κάπως από τους μετασεισμούς, που έσπασαν νέο ρεκόρ. Τι θα γίνει με τις δημοτικές εκλογές, που όλα έχουν ρημάξει, παρατάξεις, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση στέκεται και όποιος δεν το αναγνωρίζει αυτό άσχετα πολιτικών πεποιθήσεων, συμφωνεί δεν συμφωνεί μαζί τους, θα πρέπει να βρίσκεται εκτός πραγματικότητας τυφλωμένος από κομματικές παρωπίδες.

Όμως το νόημα  του σημειώματος αυτού δεν είναι αν δραστηριοποιείται η Λαϊκή Συσπείρωση, το νόημα είναι ότι πλησιάζουμε στις εκλογές και προεκλογική δραστηριότητα δεν υπάρχει.  Μέσα στη μεγάλη τρομάρα του εγκέλαδου, θα σκεφτούμε τις εκλογές; Κι όμως, θέλουμε δεν θέλουμε θα τις σκεφτούμε γιατί είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε. Και θα είναι δύσκολη η αναμέτρηση.

Έτυχε ο σεισμός και η αντάρα να βρει τον Αλέξανδρο Παρίση Δήμαρχο του νησιού. Ο σεισμός αυτός «ξεγύμνωσε» πολλούς αρμόδιους και πολλές υπηρεσίες που σήκωσαν τα χέρια  τις πρώτες ώρες της κρίσης. Αναρωτιέμαι, αν ήταν κάποιος άλλος δήμαρχος, θα τα κατάφερνε καλύτερα, με μια κρατική μηχανή που βρίσκεται σε διάλυση; Ακόμα και η Αριστερά (με άλφα κεφαλαίο), θα σήκωνε τα χέρια ψηλά, μπροστά στην διάλυση των πάντων. Μόλις τώρα, αρχίζει να κινείται κάπως η κρατική μηχανή μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις του πιο ….άχρηστου υπουργού της κυβέρνησης, (δεν τα λέω αυτά εγώ, ρωτήστε το στελέχη της Ν.Δ.), για να πάρει μπρός η «μηχανή».

Μην πανηγυρίζουν κάποιοι ότι ο Αλ. Παρίσης τα έκανε θάλασσα, ο Αλέξανδρος τα είχε κάνει θάλασσα ακόμα και πριν από το σεισμό. Μια διαλυμένη  δημοτική αρχή, μια παράταξη μέσα σε διχόνοια και καυγάδες. Τέλειωσε ο Αλέξανδρος Παρίσης, είχε τελειώσει νωρίτερα, αλλά ο σεισμός τον αποτελείωσε.

Τα πρωτοκλασάτα στελέχη του έχουν κρυφτεί, δεν αντέχουν άλλο, και έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Αυτό φάνηκε με τη λειτουργία των σχολείων όταν κανείς δεν έπαιρνε την ευθύνη να βγάλει δελτίο τύπου, αν θα λειτουργήσουν  τα σχολεία ή όχι. Αλλά, και η απόφαση να ξανακλείσουν τα σχολεία μέχρι την Παρασκευή, ενώ τα σχολεία λειτουργούσαν κανονικά.

Για ποιες δημοτικές εκλογές μιλάμε, όταν ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σιωπήσει, και η μόνη που βγάζει….δελτία τύπου είναι η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.  Σιωπούν όλοι μπροστά στον κίνδυνο να καταποντιστούν, να τιμωρήσουν όσους κρύφτηκαν τις μέρες της κρίσης.

Η Ν.Δ. αντιμετωπίζει μια πολιτική …..κόλαση. Παρόλο που πέρασαν  οι περισσότεροι υπουργοί για να την υποστηρίξουν, δυστυχώς τα κέρδη είναι μηδαμινά. Όλ’ αυτά φαίνονται στις συνεδριάσεις του συντονιστικού οργάνου, γι αυτό ο Σωτήρης Κουρής και η Αλεξάνδρα Λάντου έκαναν σαν τρελοί να μας βγάλουν έξω. Στην τελευταία συνεδρίαση με τον Μ. Χρυσοχοΐδη επέτρεψαν στους ντόπιους δημοσιογράφους να παραβρεθούν. (Μετά από πολλές διαμαρτυρίες).  Όλη η γύμνια τους φαίνονταν μέσα σ’ αυτές τις συνεδριάσεις.

Θα έχουμε πολλές εκπλήξεις μέχρι τον Μάιο. Προεκλογική περίοδο δεν πρόκειται να δούμε. Αν γίνει κάποια κινητοποίηση θα είναι … «σικέ» μακριά από τα προβλήματα που μας έφερε ο σεισμός. Είχαμε την ατυχία να κτυπήσει ο εγκέλαδος περισσότερο τους πιο….. γκρινιάρηδες ανθρώπους της Κεφαλονιάς. Μια περιοχή που μας έχει κάνει υπερήφανους παγκόσμια στους αιώνες των αιώνων.  Η ιστορία της Παλικής είναι ανεπανάληπτη.

Σπύρος Αλεβιζόπουλος