Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | May 27, 2018

Scroll to top

Top

Μια συνεδρίαση σκληρή και με αποκαλύψεις.

Μια συνεδρίαση σκληρή και με  αποκαλύψεις.
KefaloniaNews

Όλοι προσπάθησαν χθες να βρουν μια άκρη με τα σχολεία. Η μεν αντιπολίτευση σφυροκοπούσε τη δημοτική αρχή…. ανηλεώς, η δε πλειοψηφία απέκρουε τις επιθέσεις λέγοντας ότι όλα πάνε καλά, (η γραφειοκρατία φταίει λίγο) , όμως η δημοτική αρχή αυτή έχει κάνει τα περισσότερα έργα. Έφτασε στο σημείο ο Διον. Λυκούδης να πει ότι η αντιπολίτευση έχει νοητικά προβλήματα.

Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις με την ομιλία του Βασ. Ρουχωτά, ακολούθησε ο Νίκος Γκισγκίνης, πήρε τη σκυτάλη ο Δημ. Μαντζουράτος, όπου κυριολεκτικά τους …. κάρφωσε και ακολούθησαν ομιλίες γονέων, μαθητών και άλλων φορέων.

Στη συνεδρίαση όλως αναπάντεχα παρίστατο και η βουλευτής. Αν έγραφα τις προηγούμενες μέρες ότι θα έρθει η βουλευτής στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου για τα σχολεία δεν θα με πίστευε κανένας. Πιστεύω όμως ότι η Βουλευτής κ. Αφρ. Θεοπεφτάτου …πιέστηκε λόγω των γεγονότων να έρθει. Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ στην Κεφαλονιά δεν μας έχει συνηθίσει για τόσες ευαισθησίες. Ένα δελτίο τύπου και….. “έξω από την πόρτα”. Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε τα εύσημα του “αντ’ αυτού” προς την Βουλευτή.

Όλοι χθες ήταν ……υπέροχοι. Αντιπολίτευση και συμπολίτευση ξιφούλκησαν πάνω στα ερείπια των σχολείων, αν και πήραμε πολλές υποσχέσεις ότι το θέμα αυτό λήγει συντόμως. (;) Μπορεί να ….χάσουμε κανα δυο σχολεία, αλλά αυτά που έχουμε θα αναπαλαιωθούν, θα σουβαντιστούν θα φτιάξουν τα γήπεδα, και τις αυλές, αλλά καινούργιο σχολείο δεν πρόκειται να δούμε. Ο Διον. Αραβαντινός στις επάλξεις (πάντα κάνει καλές ομιλίες) και ο Σπ. Σαμούρης άλλη μια φορά μας υπενθύμισε με οργιώδες ύφος τα έργα των προηγούμενων. Ο Γιάννης Κουρούκλης και ο Μάκης Δημητράτος τους υπενθύμισαν πολλά πράγματα που τώρα έχουν ξεχάσει, ενώ ο Ηλίας Παρίσης στο γνωστό μοτίβο “το Ληξούρι μας”.  Εκεί ήταν και ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ (σωστό;), κ. Παγώνης, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι το ΕΠΑΛ θα γίνει …. Χάρβαρντ. Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Δρακουλόγκωνας “τ’ άκουσε” απ’ όλους για την απουσία του, ενώ βρίσκονταν στην Κεφαλονιά.

Από την πλειοψηφία μίλησε ο Νίκος Ανουσάκης, ο οποίος προσπάθησε να μας πείσει ότι αυτή η Δημοτική Αρχή έχει κάνει τα περισσότερα έργα. Ο κ. Τζωρτζάτος όπως πάντα φωνάζει και δεν …. ακούγεται. Να σημειώσω ότι προς το τέλος ήρθε και ο Δήμαρχος, ο οποίος ήταν πολύ θυμωμένος με όσα άκουγε από την αντιπολίτευση. Ο Πρόεδρος ήταν καλός χωρίς υπερβολές.

Δεν έχω καμία διάθεση να γράψω οτιδήποτε άλλο. Στο τέλος που μιλούσαν και φώναζε ο πρόεδρος για τα ψηφίσματα, η εικόνα του σώματος ήταν αποκαρδιωτική. Ιδιαίτερα η πλειοψηφία, ψήφιζε από τον ….δρόμο έξω… Εντύπωση όμως μου προκάλεσε το ξέσπασμα του Διον. Λυκούδη προς τα ΜΜΕ: Κλείνουν και φεύγουν χωρίς να έχουμε τελειώσει. Εκεί ήταν η τηλεόραση, αν τα είχε μαζέψει δεν θα τον ακούγαμε να το λέει. Προσωπικά, έφυγα νωρίτερα γιατί με ταλαιπωρεί μια ίωση, την υπόλοιπη συνεδρίαση την παρακολούθησα από το inkefalonia.gr που το μετέδωσε σε βιντεοσκόπηση ο Γιάννης Παπαδάτος.

Σας έχω μόνο ηχογραφήσεις, αν έχετε διάθεση μπορείτε να τις ακούσετε για να διαπιστώσετε το κλίμα που επικρατούσε.

Σπύρος Αλεβιζόπουλος

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΧΩΤΑΣ

 

ΝΙΚΟΣ ΓΚΙΣΓΚΙΝΗΣ

 

ΔΗΜ. ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΣ

 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ

 

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ