Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | June 24, 2018

Scroll to top

Top

Θύελλα με το ψήφισμα της ΚΕΔΕ

Θύελλα με το ψήφισμα της ΚΕΔΕ
KefaloniaNews

Θύελλα χθες στο Δημ. Συμβούλιο με δυο θέματα. Ένα ψήφισμα της ΚΕΔΕ, δηλαδή του Πατούλη που έχοντας «βεντέτα» με τον Σκουρλέτη στέλνει φιρμάνια στα Δημοτικά Συμβούλια να καταδικάσουν την πολιτική του Υπουργού για τον Καλλικράτη. Και θα’λεγα όπως ο κάθε εχέφρων και καλοπροαίρετος άνθρωπος ότι αυτή η κίνηση του Προέδρου λέγεται και ως «πραξικοπηματική». Ένα ψήφισμα να το ψηφίσουμε «έτσι με το θέλω» χωρίς συζήτηση πως αλλιώς να το χαρακτηρίσεις. Για μια στιγμή ανέβηκαν πολλοί οι τόνοι και οι διαμαρτυρίες από την αντιπολίτευση για την ενέργεια του Προέδρου κ. Αλυσανδράτου που δεν σήκωνε ….μύγα στο σπαθί του. “Εδώ και τώρα θα ψηφιστεί το ψήφισμα χωρίς συζήτηση”.

Το άλλο θέμα ήταν για την Πλατεία και πως θα εξωραϊστεί όταν αποφασίσει ο …. εργολάβος να τελειώσει.
Και να οι ωραίες τέντες και ομπρέλες και να τα τραπεζάκια έξω και να ο φωτισμός και να τα 24.000 ευρώ για να φωτιστούν το Μέγαρο και το άλλο Μέγαρο απέναντι αλλά και το παλιό Μέγαρο που έχει το γραφείο του ο «αντ’ αυτού» και να πεζοδρόμια όμορφα και πλάκες που ομορφαίνουν τα πεζοδρόμια.
Αλλά μέσα σ’ αυτή τη «ομορφιά» έσκασε το μυστικό ο Διονύσης ότι το έργο στη παραλία ο εργολάβος ζητάει παράταση. Έτσι του δόθηκε 30 μέρες κι όχι σαράντα που ζήταγε, δηλαδή το έργο πάει να τελειώσει τέλη Ιουνίου.
Για την Πλατεία προς το παρόν τα έργα συνεχίζονται φυσιολογικά. Μέχρι να πέσει κι εκεί η «μπόμπα» ότι δεν προλαβαίνει ο εργολάβος.
Παρόλα αυτά ο «αντ’ αυτού» έκανε παράπονα ότι το έργο καθυστέρησε από τους κατοίκους του ιστορικού κέντρου όπως αυτοαποκαλούνται ανωνύμως.
Μια όμορφη Πλατεία θα δημιουργήσουμε μόνοι μας τόνισαν οι περισσότεροι της πλειοψηφίας, με ομιλίες. Η αντιπολίτευση δεν βοηθάει οπότε μόνοι μας πάμε για να γίνει το έργο χωρίς καμία βοήθεια έστω και την ψήφο που τους ζητάμε. Ιδιαίτερα ο Ανουσάκης ήταν «καταπέλτης» σε σημείο, όποιος τον άκουγε να αναρωτηθεί ποιον …..γλύφει ο Νικόλας με όσα λέει.

Παρόλα αυτά ψηφίστηκαν όλα από την πλειοψηφία που δεν ήταν πλειοψηφία αλλά έγινε μετά πλειοψηφία και για μια στιγμή πανικοβλήθηκαν Διον. Λυκούδης και πρόεδρος κι άρχισαν τα τηλέφωνα. .

Από την αντιπολίτευση ……ίδια γεύση. Όλοι οι σύμβουλοι της πάλαι ποτέ «Ενωμένης Τετράπολις» έλειπαν. Ήρθε ο Σκλάβος για μια στιγμή, αλλά φαίνεται δεν ήταν ενημερωμένος για την …….. αποχή κι έφυγε. Έλειπε και ο Μάκης Δημητράτος. Σε παρέμβαση του ο Λυκούδης πέταξε υπονοούμενο στο Θεόφιλο Μιχαλάτο για τον ΣΥΡΙΖΑ. (Μια άλλη φορά θα σας πω τι μπορεί να συμβαίνει και τι ξέρει ο «αντ’ αυτού».).

Συζητήθηκε και το θέμα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, αλλά ο μόνος που ρώτησε ήταν ο Γ. Τζωρτζάτος. «Τι θα γίνει με το Μουσείο, ο Θαλασσόμυλος καταρρέει». Απάντησε ο Μάκης Αποστολάτος ότι σύντομα ψηφίζεται η μελέτη και με τα ΠΕΠ και θ’ αρχίσει η αναστύλωση (μάλλον) του Θαλασσόμυλου οπότε θα κατέβει το Μουσείο.
Να σημειώσουμε την ….. «οργιώδη» παρέμβαση του Γ. Τζωρτζάτου σ’ όλα τα θέματα. Τίποτα δεν άφησε να πέσει κάτω. Δεν αφήνει τη δημοτική αρχή σε «χλωρό κλαρί» όπως λένε σ’ αυτές τις περιπτώσεις.
Είναι λυπηρό η συνεδρίαση να ξεκινάει στις 6.00 και να έχει πάει 6.45 και να μην έχει έρθει κανένας. Χτες για μια στιγμή είχα την εντύπωση ότι η Συνεδρίαση …. διάλυσε. Κανείς δεν ήταν στα έδρανα…….
Την συνεδρίαση παρακολουθούσα στο ίντερνετ, από το inkefalonia.gr με τον Γιάννη Παπαδάτο.

Σπ. Αλεβιζόπουλος