Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | August 22, 2019

Scroll to top

Top

Για δεύτερη φορά το φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου που διοργανώνει το Επιμελητήριο

Για δεύτερη φορά το φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου που  διοργανώνει το Επιμελητήριο
KefaloniaNews

Για δεύτερη φορά το φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου.

Σύμφωνα με το τυπωμένο και δημοσιευμένο σε επιλεγμένα ΜΜΕ του Επιμελητηρίου (ναι τα Δελτία Τύπου που έστειλε το Επιμελητήριο στάλθηκαν επιλεκτικά σε μερικά και όχι όλα τα ΜΜΕ), οι εκδηλώσεις ξεκινούσαν τις 8 με χορούς από τον Π.Σ. “Ιόνιος Πνοή”. Κατόπιν με χαιρετισμούς από Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης και τις 9 με την εμφάνιση του γνωστού Άκη Πετρετζίκη.

Όλα αυτά ξεκίνησαν τις 9:15 το βράδυ…. Όλο αυτό το διάστημα ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ στον κόσμο και στους χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου, οι οποίοι άφησαν τις δουλειές τους (όντας επαγγελματίες της πόλης οι περισσότεροι) και απλώς ….περίμεναν…..

9:15 με την εμφάνιση του κ. Πετρετζίκη, ενημερώθηκαμε από τον ίδιο ότι έπαθε ένα αλλεργικό σοκ στο Αργοστόλι και γι’αυτό καθυστέρησε να έρθει στο Ληξούρι.

Από την στιγμή που οι διοργανωτές του Επιμελητηρίου γνώριζαν για τον λόγο καθυστέρησης, γιατί δεν ενημέρωσαν τον κόσμο, γιατί δεν ζήτησαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο να ξεκινήσει το πρόγραμμα του έτσι ώστε να μην υπάρχει αυτό το κενό της “γεμάτης ώρας”;

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με χαιρετισμούς από Πρόεδρο κ. Σπαθή και Αντιπρόεδρο κ. Παντελειό, του Επιμελητηρίου.

Όντας φιλοξενούμενοι στο Ληξούρι, όφειλαν να καλέσουν για έναν σύντομο χαιρετισμό και τον Αντιδήμαρχο και νεοκλεγέντα Δήμαρχο Ληξουρίου. Όφειλαν να τον ευχαριστήσουν, αν μην τι άλλο για την συνεργασία του. Ουδεμία αναφορά !!!

Στα αρνητικά του φεστιβάλ η συμμετοχή και φέτος από άκυρες εμφανίσεις, όπως η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που ήρθε να πουλήσει ….συμβόλαια, μοιράζοντας καπελάκια και φυλλάδια σε όλο το Ληξούρι. Πλατεία και παραλία. Θα ήταν αποδεκτή η συμμετοχή τους αν είχαν κάποιο κοινό σημείο με το φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου, αλλά και αν υπήρχε κατάστημα εξυπηρέτησης της κινητής τηλεφωνίας στην πόλη μας (ναι, δεν υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια).

Επίσης, άκυρη και η συμμετοχή από ομάδα που είχε στήσει έκθεση άκυρη εντελώς με την γαστρονομία και τον οίνο, με σκοπό την ….προώθηση εικαστικών δώρων….

Στα αρνητικά επίσης και οι άφαντοι επαγγελματίες -χορηγοί του Ληξουριού. Η απουσία του επαγγελματικού κόσμου, πλην των: Μουρελάτο Χαράλαμπο “Happy House”, Χαριτάτο και Φοίβο – Οινοποιεία, Μαυροειδής Ζαχαροπλαστεία, Ζαρκάδας μέλι, Μουρελάτος μέλι, Ένωση ΑμεΑ “Υπερίων”, θα πρέπει να μας προβληματίσει. Όλους μας !

Σε επικοινωνία που είχα με αρκετούς από τους επαγγελματίες μας η απάντηση τους ήταν “δεν επικοινώνησε κανείς μαζί μας”, με αποτέλεσμα στα πάνελ, στις αφίσες και στα φυλλάδια να διαφημίζονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Αργοστολιώτικες επιχειρήσεις (στο Ληξούρι).

Στα συν τα τραπέζια που έστησε το Επιμελητήριο στην πλατεία. Ήταν ιδανικά για τις προβολές και παρουσιάσεις προϊόντων (συγκριτικά με πέρυσι).

Στα συν και η εξαιρετική παρουσία του ΠΣ “Ιόνιος Πνοή”. Τα παιδιά χόρεψαν με κέφι και χαμόγελο, παρά την πολύωρη …αναμονή.

Στα συν και η εμφάνιση του Άκη Πετρετζίκη, ο οποίος κράτησε για αρκετή ώρα τον κόσμο στην πλατεία και δέχτηκε με χαρά, παρά την ταλαιπωρία με την υγεία του, στο τέλος της βραδιάς να φωτογραφηθεί με τον κόσμο.

Αρκετοί είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν λαβράκι, κριθαράκι και γλυκό από τα χέρια του.

Σήμερα το φεστιβάλ συνεχίζεται με συναυλία από τα δικά μας Ληξουριώτικα παιδιά, τους “Εξω Φρενών”.

Με εκτίμηση

Αριστέα Χαριτάτου

Ρεπόρτερ – Φωτογράφος
Θεραπεύτρια δια της Αρωματοθεραπείας
Αισθητικός
Security
(Πιστοποιήσεις ΕΟΠΠΕΠ)