Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kefalonia News | June 25, 2019

Scroll to top

Top

Αναλυτικά η εισήγηση του Στ. Σπαθή στην Πύλαρο.

Αναλυτικά η εισήγηση του Στ. Σπαθή στην Πύλαρο.
KefaloniaNews

Όπως είχε αναφερθεί σε χτεσινοβραδινή δημοσίευση, σήμερα ακολουθεί πλήρως η παρουσίαση των υποψηφίων στην ΔΕ Πυλάρου με το Ψηφοδέλτιο “Ανοιχτοί Ορίζοντες” του Στέλιου Σπαθή.

Μιά παρουσίαση, μιά εκδήλωση όπου στήριξε ο κόσμος. Ο κόσμος που αγαπά τον τόπο του και θέλει να τον οδηγήσει στην ανάπτυξη, χτες άκουσε και πιστεύω ότι αποφάσισε για το πρόσωπο το οποίο πρέπει να εμπιστευθεί στο τιμόνι του Δήμου Σάμης.

Στέλιος Σπαθής “Ανοιχτοί ορίζοντες”

Εισήγηση

Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα ευχάριστο γεγονός και δεν είναι τίποτα άλλο από την ομάδα της Πυλάρου, τον Πυλαριακό, όπου την Τετάρτη δίνει έναν μεγάλο αγώνα, στον τελικό Κυπέλλου. Αξίζουν διπλά συγχαρητήρια στην Διοίκηση, στον προπονητή, στα παιδιά. Πρέπει να πάμε στο γήπεδο να χειροκροτήσουμε τα παιδιά. Αξίζει τον κόπο γιατί κάτω από αντίξοες συνθήκες και με εθελοντική δράση κατάφεραν να ανταπεξέλθουν. Αυτό είναι μιά νότα αισιοδοξίας ότι τα νέα παιδιά της Πυλάρου δεν είναι στον καναπέ, δεν είναι στην αδιαφορία, αλλά είναι μέσα στην ζωή όπου και εμείς επιλέγουμε με την δημιουργία του νέου Δήμου. Ελπίζουμε η νεολαία να γίνει ο πρωταγωνιστής.

 

Το στοίχημα ακούει στο όνομα Δήμος Σάμης. Ο Δήμος δημιουργήθηκε και είναι μιά πρόκληση της γενιάς μας, μιά πρόκληση όλων των πολιτών από το Πυργί μέχρι το Φισκάρδο. Κατοικούμε στον ομορφότερο τόπο, θα τολμούσα του Ιονίου και από τους ωραιότερους της χώρας μας. Εμείς θέλουμε να κινητοποιήσουμε τους πάντες. Ο Δήμος πρέπει να μας ενώνει πέρα από τις πολιτικές μας αντιπαραθέσεις, πέρα από τα προσωπικά μας “εγώ”, πέρα από τις προσωπικές μας ιδιοτέλειες. Ο Δήμος είναι το καινούργιο μας σπίτι, είναι μιά νέα αφετηρία και έτσι πρέπει να ξεκινήσουμε. 

θα ξεκινήσουμε γιατί στην εποχή μας οι σελίδες της ιστορίας γράφονται σε πολύ γρήγορο ρυθμό. Η τεχνολογία, η παγκοσμιοποίηση, οι νέες συνθήκες επιβάλλουν να ανταποκριθούμε κι εμείς. Ένας Δήμο δημιουργικό, αποτελεσματικό, ένας Δήμος που δεν θα θυμώνει τους Δημότες του, αλλά θα τους δίνει ελπίδα, ανακούφιση στην καθημερινότητα και θα είναι δίπλα στα μικρά και μεγάλα του προβλήματα. 

Μας τρομάζει τι δεν αντιλαμβανόμαστε στο αύριο. Εμείς είμαστε ένας Δήμος, μιά Δημοτική ομάδα, έτσι κατεβαίνουμε, όπου θα αναγνωρίσουμε όλους όσους προηγήθηκαν από εμάς. Όλοι έχουν αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στα δημόσια πράγματα του Δήμου μας.Έχουν περάσει καταξιωμένοι άνθρωποι που έχουν συνεισφέρει. Κρατάμε τα θετικά του παρελθόντος και χτίζουμε γερά θεμέλια στον νέο δικό μας Δήμο. 

Αυτό επιτάσσει η εποχή και οι συνθήκες. Όσοι βάζουμε στόχους, μπορούμε να φτάσουμε στο τέλος. Όσοι δεν έχουν στόχους πεταλοτοδρομούν και χάνονται. 

Αντίπαλοι μας δεν είναι κανένα ψηφοδέλτιο. Και στα άλλα ψηφοδέλτια υπάρχουν καταξιωμένοι άνθρωποι. Τους σεβόμαστε πλήρως και λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους, με όσους έχουν ιδέες και απόψεις και αφορούν το καλό του Δήμου.

Σε αυτήν την προσπάθεια δεν αποκλείσουμε κανέναν. Ο καινούργιος Δημος θέλει τους πάντες δίπλα του. Με την άποψη τους, την συμμετοχή και την συνεισφορά τους. Αντίπαλος μας είναι ένα πράγμα, η μιζέρια. πρέπει να αποβάλλουμε την μιζέρια και να αλλάξουμε νοοτροπία. Να καταπολεμήσουμε την μιζέρια, είναι η αρρώστια της εποχής, για να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο αύριο. 

“Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτός ο Δήμος έχει τα πάντα !”

Ο θεός ήταν απλόχερα γενναιόδωρος μαζί μας. Εμείς φτάίμε που δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, εμείς φταίμε που είμαστε καθηλωμένοι, εμείς φταίμε που δεν κάναμε τίποτα. 

Δεν ξέρουμε πως να διαχειριστούμε τον Τουρισμό. Δεν ξέρουμε ακόμα πως μπορεί να αναπτυχθεί αυτός ο τόπος. Χρειάζεται σχέδιο, επιστήμονες και την συμμετοχή όλων. 

Γι’αυτό το ψηφοδέλτιο μας θα δείτε πρόσωπα και συμπολίτες που τους γνωρίζεται. Ο καθένας με την δικιά του άποψη.

Τουρισμός

Το προϊόν “Τουρισμός” είναι πολύ ευάλωτο και πολύ ευαίσθητο και δεν μπορούμε να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι τον επισκέπτη, τον τουρίστα, μπορούμε να τον κοροϊδεύουμε. 

Για να είναι καλός ένας Δήμος στους Τουρίστες, πρέπει να είναι αρεστός πρώτα στους Δημότες. Να είναι καθαρός, να έχει υποδομές, να έχει λειτουργία. 

Μόνο αν τα αλλάξουμε θα πάμε μπροστά. Τα γεγονότα πρεπει να τα γράψουμε εμείς.

Παρουσίαση Υποψηφίων στην ΔΕ Πυλάρου

Σε κάθε Δημοτική Ενότητα παρουσιάζουμε τις σκέψεις μας, να ξέρετε με ποιούς έχετε να κάνετε, τι πιστεύουμε, να ακούσουμε εσάς και με τις δικές σας προτάσεις να βγάλουμε το πρόγραμμά μας.

Στην ΔΕ Πυλάρου έχω την τιμή να συνεργαστούν μαζί μου καταξιωμένοι πολίτες. Πολίτες με άποψη και διαδρομή. Θέλουμε ότι καλύτερο έχει κάθε κοινωνία. Μόνο έτσι πορευόμαστε.

Να σας παρουσιάσω  τους συνεργάτες μου:

  • Μυρτώ Αλυσανδράτου. Είναι μιά γυναίκα που φροντίζει τα παιδιά της, ασχολείται με τον Πυλαριακό, ασχολείται με ότι υπάρχει στην Πύλαρο. Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση η αγάπη της για την Πύλαρο, για αυτήν την γη, που ζει και υπάρχει. Αυτό ξέρετε δεν τυο μαθαίνουμε στο σχολείο, το μαθαίνουμε στις οικογένειες μας. Το να αγαπάμε τον τόπο μας ή μας το έμαθαν οι πατεράδες μας, ή δεν μας το έμαθε κανείς. 
  • Μάκης Βασιλόπουλος. Με τις δικές του απόψεις, τις δικές του δραστηριότητες.  
  • Μάρθα Πνευματικάτου. Η νέα κοπέλα από μιά σοβαρή οικογένεια που έχει προσφέρει στην οικογένεια της Πυλάρου.
  • Μάκης Ραυτόπουλος. Οικογενειακός φίλος πολλά χρόνια. Είχαμε μιά βαθιά αλληλοεκτίμηση και σεβασμό.
  • Μάκης Αλεξάτος. Ένας πραγματικά αγωνιστής και καταξιωμένος άνθρωπος της κοινωνίας. Τον ξέρετε καλύτερα εσείς τον Μάκη.

Μυρτώ Αλυσανδράτου “Βρίσκομαι συνοδοιπόρος με τον Στέλιο Σπαθή γιατί στο νέο ξεκίνημα του Δήμου Σάμης πρέπει να ηγηθούν νέα πρόσωπα, άνθρωποι με εμπειρία, δημιουργικοί, με ήθος. Οι περισσότεροι από εσάς με ξέρετε. Ασχολούμαι με τα κοινά πολλά χρόνια, είτε από τον Σύλλογο Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου, Τοπική Σύμβουλος στην Κοινότητα Μακρυωτικων, Πρόεδρος και γραμματέας του Πυλαριακού. Ο Πυλαριακός (χτες) ανέβηκε από την Β’ Κατηγορία, στην Α’ Κατηγορία. Πρεπει όλοι μας να συμμετέχουμε και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τον τόπο που ζούμε και για τα παιδιά μας. “

Μάκης Βασιλόπουλος “Θέλω να ευχαριστήσω τον Στ.Σπαθή για την τιμητική πρόσκληση που μου έκανε να βρίσκομαι στον Συνδυασμό για το καλό του τόπου μας. Γνωρίζεται ότι είχα ασχοληθεί και στο παρελθόν με τα κοινά. Η προσφορά μου ήταν πάντα ιδιοτελής και χωρίς να επιδιώξω να είμαι σε έμμισθη θέση. Πυλώνες ανάπτυξης είναι ο Τουρισμός, πρωτογενής τομέας και πολιτισμός. Τα τελευταία χρόνια η τοπική κοινωνία έχει εγκαταλείψει την περιοχή και τα αυτονόητα όπως μιά καθαριότητα και ένας φωτισμός. Ο Δημος δεν μπορεί τα αυτονόητα να τα παρέχει στον πολίτη. Ο Δήμος πρέπει να σταθεί με σοβαρότητα δίπλα στον κτηνοτρόφο. Να λειτουργεί ένα γραφείο ενημέρωσης και να βρεθεί λύση με την γραφειοκρατία. Να φτάσει το ρεύμα σε κάθε κτηνοτροφική μονάδα και τα τελευταία χρόνια με την κλιματική αλλαγή πρέπει να βρούμε λύσεις και για τις συνέπειες των βροχοπτώσεων.”

Μάκης Αλεξάτος “Γνωρίζω τα προβλήματα της Πυλάρου. πρπεέπι να γίνουν κάποια έργα γιατυτό μπήκα και εγώ στο ψηφοδέλτιο του Στέλιου και ελπίζουμε να πάμε καλά.  Πρέπει να φροντίσουμε για τις πλημμύρες που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια και να κοιτάξουμε και τους νέους ανθρώπους, τα παιδιά μας. Πρέπει να δώσουμε τον λόγο στα παιδιά.”

Μάκης Ραυτόπουλος “Αποφάσισα να στηρίξω τον Στέλιο Σπαθή, φίλο του πατέρα μου. Έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για τα προβλκήματα της Πυλάρου και της Σάμης.  Πρέπει η καθημερινότητα μας να εξαρτάται από εμάς και μόνο. Από τους πρώτους μήνες, αν μας στηρίξετε, θα φανεί η διαφορά.”

Στέλιος Σπαθής – Σκέψεις και προτεραιότητες 

(με το πέρας της συζήτησης με τους παρευρισκόμενους)

Τα προβλήματα της Αγίας Ευφημίας τα βιώνουν όχι μόνο οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες. Οχι μόνο οι επισκέπτες που έχουν επιλέξει ως προορισμό την Αγία Ευφημία αλλά και εκείνοι όπου περνούν.

 Είναι σωστά όλα αναφέρατε, που είναι ο βιολογικός και το σχέδιο πόλεως, ο Περιφερειακός δρομος. 

Ο παλαιός Δήμος Πυλάρου και όχι ο Δήμος Κεφαλονιάς, είχε κάνει μελέτες και είχε προχωρήσει αρκετά τα πράγματα. Με καλούς επιστήμονες, όπως τον Γιάννη τον Κουγιανό, τον Στέλιο τον Γονατά. Εμείς θα πάρουμε αυτές τις μελέτες, πατάμε πάνω σε αυτές και προχωράμε παραπέρα. 

Υπάρχουν καινούργια προβλήματα. Με το σχέδιο πόλεως και επιστημονική ομάδα που θα εκλεγεί με διαγωνισμό τα θέματα αυτά θα τρέξουν. 

Το ίδιο ισχύει και για τον Περιφερειακό.  Το κυρίαρχο θέμα δεν είναι από ποιανού το χωράφι θα περάσει ο Περιφερειακός.  Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιες περιουσίες θα πάρουν υπεραξία, κάποιες άλλες ενδεχομένως να τραυματιστούν. Μα αντιλαμβάνομαι και ένα πράγμα. Ότι δεν μπορούν να περνάνε νταλίκες με σανό, καλαμπόκι και καύσιμα από την παραλία της Αγίας Ευφημίας. Αν αυτό το επιλέξουμε και συμφωνήσουμε, η δημιουργία του περιφερειακού είναι μονόδρομος. 

Είναι σίγουρο ότι πρέπει να συλλέξουμε τα όμβρια νερά, ιδιαίτερα μετά από τις ανεμογεννήτριες. Υπάρχουν χρήματα απ τις ανεμογεννήτριες

Βιολογικός. Άκουσα ότι προχωρά η ΠΙΝ προχωρά με γοργούς ρυιθμούς τις αποζημιώσεις-απαλλοτριώσεις του δρόμου Αγίας Ευφημίας-Σάμης. Είναι προφανές αν η ΠΙΝ προχωρήσει, εμείς έστω και με δικά μας χρήματα, χρήματα του Δήμου, η σωλήνωση Αγίας Ευφημίας-Καραβομύλου θα γίνει και θα τρέξουμε την μελέτη για τον Βιολογικό. 

Τα τοπικά συμβούλια όπως και οι Αντιδήμαρχοι και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, θα πάρουν όλες τις αρμοδιότητες που ορίζει ο Νόμος.

 Οι Αντιδήμαρχοι δεν θα είναι τα πιονια και οι κολλητοί του Δημάρχου. Θα είναι αυτόνομα πρόσωπα που θα έχουν ευθύνη και υπογραφή και άποψη και λειτουργία με την κοινωνία. 

Θέλουεμ τα στελέχη του Δημάρχου να λειτουργούν. 

Ένας Δήμος στηρίζεται σε δυό βασικές υπηρεσίες, οικονομική και τεχνική υπηρεσία. Είναι προφανές ότι η Τεχνική Υπηρεσία θα έρθει σητν Πύλαρο. Γιατί είναι στην μέση της διαδρομής. Το γεωγραφικό κέντρο του Δήμου μας είναι η Αγία Ευφημία.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από το κτηματολόγιο. Οφείλουμε να προστατεύσουμε και τις περιουσίες των δημοτών και τις Κοινοτικές περιουσίες. Όχι μόνο ένα γραφείο θα φτιάξουμε με ηλεκτρονικές υπηρεσίες, γιατί θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να καταλάβει κάθε δημότης ότι αυτό που θα δηλώσει θα επιβαρύνει κάθε χρόνο μέχρι και τα δισέγγονα του.

Άρα ο κερδισμένος πολίτης θα είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Άρα ο πολίτης έχει ανάγκη από τις υπηρεσίες του Δήμου. 

Έχει δίκιο ο Κουγιανός. Έχουμε ένα Μουσείο Ελιάς στα Μακρυώτικα. Είναι μόνο στα χαρτιά. Έχουμε την Παναγία στα Ποταμιανάτα. Πρέπει να δούμε πως κάποιοι επισκέπτες θα επισκέπτονται τα Μακρυώτικα, το καφενείο, την πλατεία. θα γίνουν παρεμβάσεις σε αυτήν την ιστορική κοινότητα. 

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα Μνημεία. 

Ο Πολιτισμός είναι ένα βαρύ στολίδι για εμάς. 

Πρέπει να τιμούμε τους ανθρώπους που προσφέρουν στον Πολιτισμό. 

Έχουν γίνει ανασκαφές στην Σάμη και τα ευρήματα βρίσκονται σε τσουβάλια στην Πάτρα.

Το Αργοστόλι έχει ένα σπουδαίο εύρημα, το κεφάλι του Ανδριανού, το οποίο είναι από την Σάμη.

Πρέπει να γίνει απόλυτη παράδοση-παραλαβή και να μάθουν οι Δημότες ποιά είναι τα Δημόσια περιουσιακά στοιχεία. Τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται στην Πύλαρο. Από δωρεές. Συμπολίτες μας οι οποίοι είχαν την ευγένεια να αφήσουν τα πάντα στους χωριανούς τους.

Τα Σπήλαια! 

Είναι προφανές ότι η πλάκα εισητήριο χειροποίητο, τελειώνει. Όλη η πλάση γελάει μαζί μας. Όλος ο πλανήτης μέσα από εφαρμογή κινητού τηλεφώνου μπορεί να κόψει εισητήριο ηλεκτρονικά. Πρέπει να ξέρει ο Δημότης ποιά είναι τα έσοδα των Σπηλαίων. Διαφάνεια!

Με βλέπετε επιφυλακτικό γύρω από τα έργα γιατί δεν ξέρουμε τον Δήμο σε τι κατάσταση θα τον παραλάβουμε. Μόλις παραλάβουμε θα καθίσουμε και θα βγάλουμε τις προτεραιότητες μας.

Οι τρείς πρώτες προτεραιότητες μας είναι:

  1. Καθαριότητα
  2. Δημόσια Περιουσία
  3. Διαφάνεια με ηλεκτρονικό εισητήριο στα έσοδα των Σπηλαίων. Η δέσμευση μας ισχυρή, καθαρή και συγκεκριμμένη. 

Έχουμε δικούς μας πόρους και θα λάμπει ο τόπος από Πυργί έως Φισκάρδο.

Θέση στα Σπήλαια θα έχει μόνο η Οικονομική Επιτροπή. Κανένας Δήμαρχος, κανένας Αντιδήμαρχος, κανένας άλλος. Μόνο η Οικονομική Επιτροπή θα είναι υπόλογη.

Ευχαριστώ τον πιτσιρικά που είπε για την στάση του λεωφορείου στην Πύλαρο.

Μύρτος!

Είναι ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που ανήκει στους πολίτες του κόσμου. Θα γίνει το επίκεντρο. Η ανάπτυξη του Μύρτου θα δώσει νέες επιχειρήσεις στην Πύλαρο, νέες θέσεις εργασίας, νέα υπεραξία στην περιοχή. 

Ο Μύρτος θα είναι η αυστηρή προτεραιότητα του Δήμου μας.

Τα κρουαζιεροπλοια δένουν στο Αργοστόλι, αλλά οι Τουρίστες πάνε στα Σπήλαια της Δρογκαράτης, της Μελισσάνης, τον Μύρτο. Γιατί τα κρουαζιερόπλοια να μην έρχονται στον κόλπο τον δικό μας και να πουλάνε και Κεφαλονιά και Ιθάκη; 

Στα βιντεάκια που ακολουθούν θα ακούσετε όλες τις παρεμβάσεις, τις απόψεις, τις ιδέες. Τόσο του Υποψηφίου Δημάρχου κ. Στέλιο Σπαθή, όσο και των συνεργατών του στην ΔΕ Πυλάρου και του κόσμου

Αρ.Χαριτάτου